F scheidsrechterscursus geslaagd

Edward van Ruiven heeft 3 zaterdagen (22+29 november + 6 december) een uitgebreide F cursus gegeven in de kantine van DAS Delft.

In twee sessies 1 om 08.30 uur (erg vroeg) en 1 om 11.00 uur (voor de uitslapers) heeft Edward de fijne kneepjes van het fluiten van basketbalwedstrijden aan in totaal 40 personen uitgelegd. Helaas kon niet iedereen op de laatste dag aanwezig zijn.

Op de 3e cursusdag, 6 december, na eerst 1 uur herhaling van de stof werd het schriftelijke examen afgenomen. Alle 34 cursisten, dus 100% score, hebben het F diploma gehaald, volgens Edward een hele mooie score, daar meestal 1 of 2 de 1e keer niet slagen.

Dit betekent dat de dames van de Taken & Rooster commissie (Nadine en Fleur) vanaf 1 januari ruim 30 nieuwe F-scheidsrechters kunnen inplannen.

Uiteraard zullen Nadine en Fleur de eerste wedstrijden de nieuwe fluiters samen met wat meer ervaren scheidsrechters inroosteren, zodat enige ervaring opgedaan kan worden.

Alle nieuwe F scheidsrechters hebben een fluitje ontvangen (gesponserd door John van Delft van Happy Time), zodat niets meer in de weg staat om in 2015 de 1e wedstrijden bij DAS Delft te gaan fluiten.

Op de examendag 6 december, begonnen de wedstrijden al vroeg en daarom was er een kleine kantine in de hal ingericht, zodat de toeschouwers van de wedstrijden tot 13.00 uur toch een lekker bakje koffie of iets anders konden gebruiken.

Edward, nogmaals dank voor de goede uitleg voor onze nieuwe F scheidsrechters.

&nbsp

Bij deze ook de vooraankondiging voor de E scheidsrechterscursus die we eind januari 2015 ook bij DAS Delft willen gaan geven en waar we natuurlijk ook Edward van Ruiven voor proberen te strikken.

&nbsp

&nbsp