Nipt verlies voor Dames 1 in Groningen

Met acht fitte speelsters reisden de dames van DAS naar het hoge noorden af om het op te nemen tegen de dames van De Groene Uilen in Groningen. De DASsers hadden minder speelsters door het ontbreken van Ranu Biere en het breken van de pols van Maggie di Gaudio. De eerste helft ging het redelijk gelijk op maar verslapten de dames van DAS telkens aan het einde van de kwarten. Hierdoor werden deze niet goed afgesloten. Denk aan te veel turnovers en het weggeven van vrije schoten die benut werden door de Uilen. In de rust werd er in de kleedkamer door coach Martinez dan ook op gehamerd op concentratie en dat de verdediging beter moest.

Na de rust werd het spel van DAS niet direct beter halverwege het derde kwart stond het zelfs 50–32. Na een time-out van DAS ging de motor dan eindelijk draaien. Puntje voor puntje knokten de Delftse garde zich terug in de wedstrijd. Door teamverdediging werden de nodige stops gemaakt en door mooie scores van Lisa Huijgen onder de basket, 3-punters van Sarah Kreuze en slimme ballen van Fabiënne Dijkshoorn kwam de ploeg in de laatste minuut zelfs op voorsprong. Helaas scoorde de thuisploeg met nog een seconde of 8 op de klok nog raak en wilde de bal niet meer door de ring voor DAS tijdens de laatste aanval....

Scores in de vier kwarten: 14–11, 22–15, 16–16 en 12–21. Hetgeen tot een 64–63 leidde.

Fabiënne Dijkshoorn: 18 punten en 5 rebounds. Lisa Huijgen: 17 punten en 13 rebounds.

Het is altijd zuur om te verliezen met 1 punt. Wat troost biedt is de vechtlust en het teamspel in het laatste anderhalve kwart. Zoals de coach zei: Hier leer je van... On to the next one! Dat is zondag 7 oktober a.s., om 17:30 uur thuis tegen BV Hoofdorp.