River Trotters VSE3 - DAS VSE3

Er was genoeg te doen op de zaterdag maar het hoogtepunt lag aan het eind van de middag. DAS VSE3 gaat de punten ophalen bij de RIVER TROTTERS. Via de A4 naar de A15 en met de vlam in de pijp in de raket variant naar Hardinxveld-Giessendam. Klinkt als twee gemeentes en dat klopt ook maar in 1957 zijn de twee gemeentes samengevoegd. Ondanks deze samenvoeging is de gemeente een stuk kleiner dan Delft en telt deze zo ongeveer 103 duizend kerksgezinde.
Eerst de basketbal-app er maar eens bij gepakt om te kijken of het hart deze pot wel aan kan. Zie daar, RIVER TROTTERS staat stijf onderaan met zero points uit zes wedstrijden. Ook al zouden we niet in vorm zijn dan mag dit toch geen problemen opleveren.
De tribune wordt bereikt via de bar van de sporthal. De sfeer in de bar is goed, gedempte lichten gezellig bar en niet onbelangrijk een ruime keuze aan heerlijke bieren. Ik klim de tribune op en maak even oog contact met de coach. Hij oogt zelfverzekerd, straalt vertrouwen uit en heeft waarschijnlijk dus ook de basketbal-app geraadpleegd. We groeten elkaar snel waarna hij weer de focus heeft op het warmlopen van de dames.
Het team van de TROTTERS heeft niet zoveel lengte zeg maar geen lengte maar is pittig en de dames schuwen de duels niet. Tijdens de wedstrijd doen ze ook aan het geven van een scheidsrechtercursus zo wordt meerdere malen aan de scheidsrechter verteld dat hij een foute beslissing maakte.
Het is een plezier om naar te kijken hoe DAS VSE3 de spelletjes geoefend op de training in de wedstrijd gebruikt. Loopt niet altijd even soepel maar er heerst rust en vaak wordt de vrije dame gevonden op niet meer dan een meter van de basket. Nu lag daar deze wedstrijd helaas het zwakke punt want hiervan ging helaas het merendeel van deze ogenschijnlijke makkelijk ballen niet door het netje.
De afstandsschoten van de dames deden het beter en zo was er al gauw een comfortabel gat geslagen. De TROTTERS probeerde nog wel het fysieke overwicht te gebruiken maar meer dan wat blauwe plekken leverde dat niet op.
Het eindsignaal klonk bij een stand van 34-44. Ongeacht de uitslag wordt een wedstrijd van VSE3 gevierd in de bar zoals ook deze keer en zo zal het de volgende keer ook weer gaan.
De volgende keer, dat is zondag 17 november tegen de nummer 3 EBV Baros VSE3. Ik nodig iedereen uit om naar dit spektakel te komen kijken. Alle ingrediënten zullen weer aanwezig zijn, passie, strijd en spanning. Een belevenis en na afloop een meet and greet met de dames in de bar.