Topper Thije gaat stap voor stap vooruit

Een drama heeft DAS U16-2 speler Thije getroffen, zijn moeder vertelt.

In de nacht van 6 op 7 februari jl. werd Thije wakker met pijn in zijn bovenrug. Toen hij 's morgens vroeg wakker werd na een hele onrustige nacht, kon hij zijn benen niet bewegen.

Toen de ambulance arriveerde bleek hij vanaf halverwege zijn borst niets meer te voelen/bewegen. Met spoed is hij naar het JKZ in Den Haag vervoerd. Na een MRI scan, is er overlegd met het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Vanuit Rotterdam is er een trauma team gekomen om hem naar het Sophia te brengen. Daar is hij direct geopereerd, aan een (incomplete) dwarslaesie. Er zat een bloedstolsel tegen zijn ruggenmerg aan. De operatie is succesvol verlopen.

Hierna is hij op het IC komen te liggen, na 1 nacht mocht hij naar de high care afdeling. Er volgden spannende dagen. Op dinsdag 10 februari kon hij voor het eerst zijn rechterbeen bewegen. In de dagen erna kon hij steeds meer zijn benen bewegen, maar wel alles nog liggend. Na 6 dagen op de high care mocht Thije naar de afdeling neurologie. Eindelijk verlost van alle infuus en snoertjes.

Op 17 februari is Thije naar het Rijndam revalidatiecentrum in Rotterdam gegaan, waar hij op dit moment heel hard aan het werken is aan zijn herstel. Op dit moment lukt het hem om kleine stukjes achter een rollator te lopen. Wat uiteraard niet leuk is voor een 14-jarige, maar hij is uit de rolstoel en dat is heel fijn. Hoelang Thije nog nodig heeft voor het revalideren (klinisch en poliklinisch) is nog niet duidelijk. Ook is nog niet duidelijk voor hoeveel hij kan herstellen. Maar de vooruitgang die hij nu boekt is positief.

Ondanks dat dit allemaal vreselijke impact dat op Thije heeft, is hij er heel rustig en positief onder.
Hij heeft enorm veel kaarten ontvangen, dank daarvoor dit is heel fijn in deze periode.
Zijn eerste doel is om volgend weekend te gaan kijken bij de wedstrijd van zijn team. 🏀🏀🏀
Heel DAS hoopt dat Thije verder zal herstellen en wensen hem heel veel sterkte daarbij!!