DAS dames verliezen wedstrijd in vierde kwart

Coach Martinez hamerde er al de hele week op dat dit een must win game was voor DAS. De eerste reden is dat er gespeeld werd tegen coach Di Gaudio, de opa van zijn kinderen. En daarnaast wilde hij ook wat bewijzen tegen zijn oude club: Cobra Nova.  Er werd aan beide kanten slordig gespeeld waardoor er veel balverlies werd geleden. DAS probeerde te scoren via de centers en dit lukte aardig in het eerste kwart. Wat opviel was dat Cobra agressiever was in de rebounds waardoor zij veel tweede kansen kregen om te scoren. Halverwege het tweede kwart sloeg Cobra dan ook een klein gat, dat gelukkig weer gelijkgetrokken werd voor de rust, door scores van Maggie Di Gaudio en Fabiënne Dijkshoorn. De ruststand: 26–26.Gemotiveerd kwam DAS de kleedkamer uit en speelde een relatief sterk derde kwart. Fabiënne Dijkshoorn nam de verantwoordelijk op zich en scoorde in dit kwart 12 punten. Mede door deze beast-mode won DAS het derde kwart en stond voor met vier punten: 37-41.In het vierde kwart was DAS de beast-mode en de weg naar de basket echter helemaal kwijt. DAS heeft namelijk maar vier punten gescoord in de laatste tien minuten.... Dit terwijl Cobra gemakkelijk het netje bleef vinden, feller was dan de DAS-verdediging en DAS nog steeds te vaak tweede kansen weggaf in de rebound. Coach Martinez probeerde de flow van Cobra te doorbreken met time-outs en adviezen, maar het mocht niet baten. DAS zag uiteindelijk pas in de negende minuut van het vierde kwart de bal door het netje gaan, via Juliette Zegers. Via een 24-4 score in het laatste kwart werd het uiteindelijk 61-45. Topscorer: Fabiënne Dijkshoorn 19.

Aankomend weekend spelen de dames van DAS de laatste twee wedstrijden, beiden thuis: Op zaterdag 6 april om 16:30 uur tegen Green Eagles en op zondag 7 april om 15:00 uur de verzette wedstrijd tegen U.S.