DAS MU 16-1 - Sparta Go M16-1

DAS MU 16-1 tegen de nummer 1 Sparta Go M16-1.

Tijd 12.30 thuis veld 1.

Aanwezig: Immar, Francesco, David, Martijn, Noah, Merijn, Evan en uit 14-1 Lennart en 16-2 Jayden.

Afwezig: Samuel, Alexis en Mathias.

Uit was deze nummer 1 veel te sterk alle een kop groter en steeds 2 man die bijna alle scores voor zich opeist. De stand was toen 46 – 28.

Als trainer en coach moet je natuurlijk aan je spelers overbrengen dat we zeker kansen hebben tegen Sparta Go, zelf wist ik ook wel dat deze wedstrijd niet makkelijk zou worden.

Evan kon gelukkig op het laatste moment nog aansluiten en hoewel hij nog niet vol mocht gaan, konden we hem goed gebruiken tegen die lange spelers van Sparta Go. Lennart was ook weer van de partij en Jayden van de 16-2, mocht debuteren in het eerste.

Tegenpartij was inclusief hun sterspelers met zijn zessen.

Dus daar lagen zeker kansen.

De beginnende 5: Francesco©, Immar, Merijn, Martijn en Lennart.

Het eerste kwart begon direct met een score van Immar, gevolgd door vier scores van de tegenstander. Merijn score en de nog meer scores van Sparta en een driepunter van nr. 1 die de score op 4 – 15 zette. Scores van Merijn, Evan en als laatste Francesco met zijn 1ste 3 punter gaf 11 – 18 stand eerste kwart. Voordeel was dat wij door konden wisselen en hun niet konden rusten. Het tweede kwart gingen we los eerlijkheid gebied dat Francesco los ging en ons in leven hield. Met 4 driepunters nam hij een groot deel van de 2de kwart voor zijn rekening van de 18 – 6, Evan, Immar, Martijn en Merijn waren de andere welke de basket wisten te score.

3e Kwart werd dit keer geopend door een gewone score van Francesco, Martijn was drie keer goed en miste jammer genoeg 2 vrije, 2 x Immar, Merijn scoorde en als afsluiter toch maar weer een drietje van Francesco wat de derde kwart ook onze kant op liet gaan 17 – 10. Op het scoreboord begin van het vierde kwart prijkte 46 – 36.

Het vierde kwart werd het toch nog spannend, een driepunter en twee scores van Sparta, bracht Immar met zijn score de stand op 48 – 43. Twee vlotte scores van de tegenstander bracht ze op 1 punt met nog enkele minuten te spelen. De press die Sparta Go resulteerde in een foute reeks en Evan werd hierdoor geïrriteerd en na een uitbundige reactie tegen een T aan zijn 4de fout. Maar we hielden goed ons koppie erbij en het was Evan die van de vrijeworplijn de eerste mis schoot maar met zijn tweede de stand naar 49 – 47 zetten. Hierna mocht hij met zijn vijfde fout gaan zitten, en was de overwinning een feit!

Heren we hebben allemaal goed gewerkt en samen deze wedstrijd verdiend gewonnen.

Het lijstje:

De captain Francesco 17, Immar 10, Martijn 8, Merijn 8 en Evan 6 punten en 5 P’s.

Totaal zijn er zowel bij DAS als bij Sparta Go 11 P’s gemaakt.

Van een overwinning komt een overwinning! Op naar 7 mei thuis tegen Divine M16-2 (Divine 45-40)

Peter alvast succes met coachen en bedankt hiervoor.