Nipte winst heren DAS door vrije worpen Okke Hoonhout

De heren van DAS traden zaterdagavond in Soest aan tegen de nummer laatst: Red Stars. In november werd er thuis met tien punten verloren van die ploeg. Nu werd er wél gewonnen, maar het was "op het nippertje".
Captain Rik de Graaf liet weten "We begonnen de wedstrijd slecht. Lieten de tegenstander veel te veel schieten. En ze schoten ook goed raak in de eerste helft. Toch wisten we in de buurt te blijven in de eerste helft. In de tweede helft verdedigden we veel beter en wisten we een gaatje te slaan als ik het mij goed herinner. Toch kwamen ze weer terug en het werd nog super spannend toen we met nog 12 seconden gelijk kwamen. Uiteindelijk maakten ze een domme fout op Okke en die schoot de beslissende vrije worpen erin. Ze kregen nog we kans op een schot maar dat werd een noodschot. Ze speelden om niet te degraderen geloof ik".
Kwart één eindigde bij 10-12, waarna DAS in het tweede kwart de grootste voorsprong pakte bij 11-20. Kon dat echter niet vasthouden: rust nl. 32-30. Die twee punten achterstand stonden er ook na kwart drie: 47-45. Bij 51-50 in kwart vier schoot Okke Hoonhout drie 2-punters op rij binnen en bracht DAS op 51-56. Maar Red Stars gaf zich niet gewonnen. In een zinderende laatste minuut werd het 58-58. Door twee benutte vrije worpen door Okke Hoonhout, vlak voor tijd, wist DAS dus echter toch aan het langste eind te trekken. Het team van Toon van Helfteren kwam daarmee op plek vijf in de 1e Divisie A.
Topscorers: Rik de Graaf 21, Okke Hoonhout 18.
STAND: https://www.basketball.nl/…/ui…/competities/!/standen/1021/a