Dames winnen door teamprestatie

DAS dames winnen van Lokomotief door teamprestatie

De afgelopen drie weken zijn raar geweest voor het eerste damesteam van DAS. Het onverwachte overlijden van Gerjan Gommers heeft zijn sporen achtergelaten op het team. Zeker omdat Gerjan er de laatste wedstrijd van de dames, uit bij Baros op 21 februari, nog gewoon bij was. Door het overlijden van Gerjan werd er bij aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen en speelde de DASsers met rouwbanden.Het eerste kwart ging gelijk op. Opvallend was dat DAS meteen kansen kreeg vanaf de vrijeworplijn, maar deze niet altijd wist te benutten. Het kwart werd afgesloten met 19-19.

In het tweede kwart wist DAS tegen het einde een klein gaatje te slaan van vijf punten. Maar na een time out in de 9de minuut leverde DAS deze voorsprong in en schoot Nikki Rademaker vlak voor rust Lokomotief zelfs op voorsprong: 34–36.
In de kleedkamer werd besproken dat DAS vooral in de verdediging betere keuzes en stops moest maken. Daarnaast kreeg het team de taak om feller en agressiever te spelen omdat ze anders de winst niet binnen gingen slepen. Na de rust kwam DAS op stoom en werd er beter verdedigd en hierdoor lukte het om in de aanval punten te pakken. Zeker Fabiënne Dijkshoorn was belangrijk vanaf de vrijeworplijn en Sarah Kreuze pakte ook zeven punten. Dante Wessels maakte er in de laatste seconde 51-44 van aan het einde van kwart drie.
In het vierde kwart verzorgden Lisa Huijgen, Sarah Kreuze en Fabiënne Dijkshoorn de scores. Maar vooral de felle verdediging in de laatste twee kwarten heeft de winst veilig gesteld en mag gecomplimenteerd worden. DAS pakt uiteindelijk de winst met 63–49. Topscorers: