Update dames 1 en heren 1

21-02-19: DAS dames onderuit tegen koploper
We moeten een tijd terug voor een verslag van de laatste wedstrijd van dames 1..... En dat verslag is bovendien ook nog eens zeer summier. Want uw verslaggever heeft geen gegevens van de wedstrijd. Uiteraard is er wel een uitslag waarvoor DAS op een doordeweekse dag moest afreizen naar  koploper EBV Baros in Rotterdam. Speelster Sarah Kreuze liet de dag erna weten "we hebben minder erg verloren dan vorige keer". En inderdaad. In Delft werd het in november nl. 44-88. En nu tien punten meer voor DAS en tien minder voor EBV Baros: 78-54. En daar laten we het bij.
09-03-19: Thuiswedstrijd DAS dames vervallen
Op deze dag stond de wedstrijd tegen U.S. Amsterdam gepland maar het werd de dag van de uitvaart van DASser Gerjan Gommers (o.a. vast jurylid bij dames 1). Wedstrijd verplaatst naar zondagmiddag 7 april.
08-03-19: Fraaie winst voor heren DAS in Zwolle
Begin november gingen de heren van DAS thuis met maar liefst 45-78 onderuit tegen Landstede Bball ZAC. In Zwolle werd het een heel ander verhaal. Captain Rik de Graaf liet weten "Een mooie overwinning. We hebben met rouwbandjes gespeeld. Ik denk dat Gerjan van deze wedstrijd genoten zou hebben. We speelden zo goed gisteren! Een overwinning voor Gerjan dus". Mooie woorden na inderdaad een prima game o.l.v. interim-coach Folkert Majoor. Vanaf het beginsignaal nam DAS de leiding en gaf het de thuisploeg geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Via 11-25, 28-42 en 43-61 werd de einstand 61-77. Topscorers: Rik Feijge 18, Okke Hoonhout 14.
16-03-19: Heren DAS komen aanvallend tekort tegen de nummer twee
Na het goede optreden in Zwolle waren de verwachtingen tegen de nummer twee, BV Amsterdam, hoog gespannen. Maar het pakte heel teleurstellend uit. De wedstrijd begon overigens met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van DASser Gerjan Gommers. In het eerste kwart ging het nog aardig gelijk op met een 14-16 stand. Maar toen was al duidelijk dat de Amsterdamse center Matthias Runs moeilijk af te stoppen was. In kwart twee kwam DAS maar niet tot goede aanvallen en schoten en zag het de achterstand via een 10-16 score oplopen tot 24-32 nog steeds overbrugbaar. Diep in kwart drie kreeg center Matthias Runs kort na elkaar zijn vierde en vijfde fout (een "T"). Hij stond op dat moment op 21 punten. Zou dit DAS in de kaart spelen? Dat bleek niet het geval: ook nu nl. een 10-16 score en eventuele winst voor DAS bij 34-48 ver weg zeker gezien het teleurstellende aanvallende spel. In kwart vier wist DAS iets van de achterstand af te snoepen, maar een 17-13 score was niet voldoende: eindstand 51-61. En een 'katerig' gevoel DAS speelde duidelijk onder haar nivo. Topscorer: Okke Hoonhout (de enige speler in de dubbele cijfers)