Verslag toernooi Denemarken

27 december vroeg in de morgen vertrok er weer een bomvolle bus met DASsers om deel te nemen aan het altijd gezellige toernooi in Lemvig. Nou ja, bomvol....het heeft deze keer veel moeite gekost om genoeg spelers bij elkaar te krijgen om op pad te gaan. Gelukkig is het toch gelukt en vertrok buschauffeur Cor met een gezellige groep van vu14, vu18 en mu18 spelers en begeleiding naar Denemarken. Na een voorspoedige reis waren de klaslokalen snel ingericht, was er even tijd voor een wandeling door het dorp met prachtig uitzicht op het fjord en werd er uitgekeken naar de eerste wedstrijden.

De vu18 meiden mochten om 8.00 u de spits afbijten en dat deden ze uitstekend! Ze kwamen goed tot hun recht in de eerste poule en wisten zich te plaatsen voor de A-poule met een paar knappe wedstrijden. In de eerste kruiswedstrijd ging het helaas net niet goed genoeg om door te stoten tot de kwartfinale van de A-poule, het scheelde echt niet veel!

De mu18 hadden een zware poule en wisten 1 wedstrijd te winnen. Dit gaf ook hun recht op de B-poule waarin ze de eerste wedstrijd wisten te winnen waardoor ze in de halve finale kwamen. Daar troffen ze een sterk team waar ze in de eerste poule ook al van hadden verloren. Ze konden lang bijblijven, toch trokken ze uiteindelijk aan het kortste eind.

De Vu14 speelden hun eerste wedstrijd in de middag, dat was meteen een pittige wedstrijd tegen de Praagse tijgers! Zij zaten in een poule met nog meer heel sterke tegenstanders waardoor ze als 1 na laatste eindigden. Dit gaf echter wel toegang tot de B-poule waar de meiden het tot de finale hebben geschopt! Bij de finale wedstrijd werden de meiden gelukkig gesteund door de overige DASsers.. Ondanks moedige weerstand waren de tegenstanders in de finale te sterk en is het team 2e geworden! Super mooi resultaat!
En voor alle deelnemers weer veel ervaringen en persoonlijke overwinningen.

Tussen de wedstrijden door was het telkens gezellig, genoten we van de omgeving met de prachtige zonsopgang en hebben we op de 2e avond een pizza avond gehouden! Het zal niemand verder verbazen dat het op de terugweg in de bus een stuk rustiger was, iedereen was goed moe van een intensief toernooi.

Hopelijk volgend jaar weer... Dan met een echt volle bus!