Voorzitter Rienk Bijlsma vertrekt

Doorgeven van het DAS stokje (en hamer)
Ongeveer zeven jaar geleden raakte ik betrokken bij DAS omdat mijn zoon ging basketballen. Tijdens de lessen van Marjan werd ik een keer gevraagd om te helpen, en dat vond ik eigenlijk wel leuk. Het jaar erna ging ik een instroomgroep trainen op zaterdagochtend (08:30) en werd ik assistent trainer/coach van het U10 team waar mijn zoon in ging spelen. Twee jaar daarna werd ik voorzitter van de vereniging, en nu wil ik het stokje graag doorgeven aan een nieuwe enthousiasteling met (te) veel energie, ambitie, doorzettingsvermogen, geduld en een niet te dunne huid.
DAS hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn voor mij geweest:
• Koken op het jeugdkamp (samen met Hans), knallen in de keuken voor 50+ kids
• Slapen in de Sporthal Brasserskade (Tijdens Bye Bye Bras jeugdkamp)
• Besprekingen met gemeente en school omtrent sportzaal Delfland
• Samenwerken in bestuur met o.a. Paul, Miranda, Marcel, Gunter, Mariet & Juliet
• Coachen van U10, U12, U14, U20 en U22
• Uitdelen van nieuwe tenues met Mariella
• Spelen met de “jonge” boys van heren 3 (nu heren 4)
• Coachen in Denemarken met jongens U14, U20 en meiden U18
DAS draait met en om vrijwilligers, die vaak naast hun drukke baan en eigen gezin het leuk vinden om iets te doen voor de vereniging. De beloning daarvoor was voor mij aan de ene kant de vele glimlachen op de gezichten van kinderen. De andere beloning voor mijn inzet kwam van het samenwerken met andere vrijwilligers. Ik ga geen opsomming maken (en als ik je niet noem, voel je absoluut niet overgeslagen!) maar wil in het bijzonder Twan, Rogier, Frans en Ronald bedanken voor hun inzet en inspiratie.
Ik zal in de komende jaren zeker betrokken blijven bij DAS en basketbal, maar meer tijd gaan besteden aan het ondersteunen van de sport carrière van mijn drie kinderen.

Heb je interesse om voorzitter te worden? Neem dan conatct op met Rienk (voorzitter@das-delft.nl) of het secretariaat (secretaris@das-delft.nl)