Afgelaste wedstrijd Feyenoord Basketball - ZZ Leiden

Activiteit Jeugdcommissie 15 februari

Op 15 februari om 19.45 uur was het dan zover, de tipp-off van de wedstrijd Feyenoord Basketball tegen ZZ Leiden. Vol verwachting zaten we met maar liefst 80 DAS’ers (van jong tot oud) op tribune in de topsporthal.
Feyenoord Basketball ging flitsend van start en nam al snel een 6-0 voorsprong. Helaas werkte de apparatuur niet naar behoren. Halverwege het eerste kwart werd er al een pauze ingelast om de problemen te verhelpen. Daarna werd er verder gespeeld tot en met de eerste minuut van het tweede kwart. Het bleek dat de schotklok niet gelijk liep met de reguliere tijd.
Na de zoveelste hapering van de apparatuur liepen de drie scheidsrechter zonder iets te zeggen het veld af naar kleedkamer. Het publiek en natuurlijk de in grote getale meegekomen DAS supporters in totale ontsteltenis achterlatend. Het staken vond plaats in het tweede kwart, bij een stand van 16-10.
Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt overgespeeld. In verband met de Coronacrisis is de Nederlandse basketbalcompetitie minimaal tot begin mei stilgelegd.